Hızlı Yapıştırıcı Nedir ?

20-05-2023 23:25
Hızlı Yapıştırıcı Nedir ?
Hayatımızın olmazsa olmazlardan biri olan hızlı yapıştırıcı birçok çeşidi mevcuttur. Kullanım alanlarına ve özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Bu yazımızda hızlı yapıştırıcı nasıl kullanılır ve hızlı yapıştırıcı nerelerde kullanılır sorularına cevap bulabilirsiniz.

Hızlı Yapıştırıcı Nedir?

Hızlı yapıştırıcı nedir, ne işe yarar? Bu yapıştırıcılar çok kısa bir sürede yüzeye yapışma sağlarlar, nemle kururlar, ekzotermik ürünlerdir. Ekzotermik özelliklerinden dolayı buğu ve iz yaparlar, ama son çıkan modellerinde buğu ve iz yapma durumu yoktur. Örneğin Chemlock 3460 Leke ve Buğu Yapmayan Hızlı Yapıştırıcı, isminden de anlaşılacağı üzere buğu yapmaz. İyi yanlarından biri de diğer yapıştırıcı türlerine göre gerçekten çok fazla çeşidi olmasıdır. İsteğiniz ve ihtiyacınız dahilinde birçok markanın yeterince fazla modeliyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Sitemizde; Winkel, Weicon, Loctite, Chemlock ve benzeri markalar mevcuttur. Tabi bu bahsettiğim markalar, dev markalardır. Metal, plastik, ahşap, deri, kağıt, lastik, seramik, porselen ve mukavvalı yüzeyleri gözenekli dahi olsa iyi yapıştırır. Birçok plastik türünü -plastikleri yapıştırmak kolay değildir- birbirine yapıştırmakla birlikte kaynak gerektiren durumlarda metalleri de birbirine yapıştırır. Loctite 480 Hızlı Yapıştırıcı (siyah) darbe dayanımlıdır, iyi soyulma direncine sahiptir, kauçuk ve metal yapıştırmaya çok müsaittir. Loctite 406 Hızlı Yapıştırıcı (Şeffaf) diğer çeşitlerine göre daha hızlı kürleşir.

Hızlı yapıştırıcı özellikleri

Hızlı yapıştırıcılar, tek komponentli ve çift komponentli olarak ikiye ayrılır.

Tek Komponentli Hızlı Yapıştırıcılar

Bu yapıştırıcılar kimyasalları gereği genellikle daha hafif uygulamalar için kullanılır, bu nedenle ağır işler için tercih edilmezler. Elastiki bir yapısı vardır, uygulama sonrası sertlik oluşturmaz. Kağıt, tahta, kumaş, alüminyum folyo gibi malzemeler için kullanılır. Weicon markasının sitemizde birçok tek komponentli contact yapıştırıcıları bulunmaktadır.

UygulamaUygulamanın yapılacağı alanın her türlü kirden ve tozdan arınmış olması ayrıca yüzey temiz ve kuru olması gerekmektedir.  İyi bir sonuç için her iki tarafa da yapıştırıcının uygulanması gerekmektedir.

Çift Komponentli Hızlı Yapıştırıcılar

Çift komponentli hızlı yapıştırıcılar, ahşap parçaların montaj ve tamiratında deri, plastik yüzeylerde ve hızlı yapışma istenen her yerde uygulanabilir. Kimyasallarından dolayı oldukça hızlı etki gösterirler ve oldukça kuvvetli bir yapıştırıcıdır.

UygulamaUygulamanın yapılacağı alanın her türlü kirden ve tozdan arınmış olması ayrıca yüzey temiz ve kuru olması gerekmektedir.  İyi bir sonuç için her iki tarafa da yapıştırıcının uygulanması gerekmektedir. 1-2 dakika içinde kuruma işlemeniz gerçekleşir.

Hızlı Yapıştırıcı Nasıl Kullanılır?

MDF Yapıştırma İçin Hızlı Yapıştırıcı Nasıl Kullanılır?

MDF yapıştırma için iki komponentli bir yapıştırıcı tercih etmelisiniz. Uygulamadan önce aktivatörü çalkalayınız. Yüzeyleri temiz, kuru, her türlü kirden arındırılmış olmalıdır. Yapıştırıcıyı uyguladıktan sonra 1-2 saniye sıkıca diğer alana yapıştırın ve kurumasını bekleyin.

Hızlı Yapıştırıcı Ahşapta Nasıl Kullanılır?

Ahşaplarınız ile ilgili tadilat gerçekleştireceksiniz hızlı yapıştırıcı ahşap çeşitleri olarak sizlere deniz tutkalı öneririz; diğer tutkal çeşitlerine göre daha dayanıklı olan deniz tutkalı ahşap ürünleriniz uzun süreli dayanıklılık sağlar.

Hızlı Yapıştırıcı Elden Nasıl Çıkar?

Elinize hızlı yapıştırıcı bulaştıysa, hızlı yapıştırıcı elden nasıl çıkar diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. Çok kolay, Ağır Kir ve El Temizleme Kremi isimli ürünümüz işinize yarayacaktır.

Hızlı Yapıştırıcı Elden Nasıl Çıkar Talimatlar

–         Hızlı yapıştırıcıyı elden çıkartmak için – ne kadar fazla bulaşırsa bulaşsın – bulaşan yere 3 gr (yeterli olacaktır), ellerinizi ısıtmadan sürünüz.

–         Sonrasında çözülünceye kadar ovalayınız, 1 dakika içerisinde sağlıklı ve etkin bir temizlik sağlayacaktır.

–         En son su ile durulayınız. Suyun olmadığı ortamlarda eller kuru bir bez veya havlu yardımı ile silinir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.